Kedvenc sütije
1½ csésze zabpehely 1¼ csésze lisztet 1¼ csésze zabliszt 1táskanál só 1 teáskanál szódabikarbóna 1 csésze juharszirup 1 csésze kukoricaolaj olaj (bár utóbbi kettőből 1 csésze szerintem sok lesz) 1 teáskanál vanília aroma 1½ félédes csokoládé pehely 1½ csésze apróra tört dió
1. A sütőt előmelegítjük 164 oC-ra. (325 Fahrenheit van megadva, az ennyi, de nekem ez kicsit kevés :S bár ha közepes lángon kell sütni, akkor jó) és két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. Egy közepes edényben összekeverjük a zabpelyhet, a sót, lisztet és a szódabikarbónát.
3. Egy másik edényben összekeverjük a juharszirupot, az olajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a száraz összetevőket, és az egészet összekeverjük.
4. Beleforgatjuk a csoki pelyhet és az apróra vágott diót is.
5. Kis kupacokat formázunk a masszából, majd egymástól kellő távolságra téve 11-12 percig sütjük. (a tetejét kicsit lelapítjuk)
6. Miután megsültek még kb. 5 percig pihentetjük, majd ha kihűlt fogyasztható.
|